(zatvori)

Veliko srce Ronalda i Georgine: Lično došli i dali donaciju

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nije prvi put da Ronaldo pokazuje veliko srce: platio je liječenje žrtvama velikog požara u Portugalu, donirao je novac kliničkom centru za rak…

Cristiano Ronaldo otvorio je svoj Instagram profil 2012. godine, a prva slika koju je objavio bila je njegova proslava gola u dresu madridskog Reala.

No, nameće se pitanje; ko je bila prva osoba na koju je Cristiano kliknuo follow  naInstagramu? Bio je to njegov saigrač iz Reala i portugalske reprezentacije Pepe . Zatim su uslijedili Joao Moutinho i Miguel.

Prve žene koje je followao bile su Kendall Jenner i Jennifer Lopez.

Danas Cristiano ima 118 miliona ‘pratitelja’ na Instagramu te je postao najpopularniji na toj društvenoj mreži. Ukupno ga na Twitteru, Facebooku i Instagramu prati 297 milijunaljudi što je više od bilo koje druge osobe, piše Goal.

No, Cristiano koristi svoju popularnost i uspješnost na lijep način. Naime, on i Georgina dali su ove godine veliku donaciju Global Food Bankingu , dobrotvornoj ustanovi koja distribuira hranu onima kojima je najviše potrebna. Čak su lično došli i dali donaciju kako bi osigurali da ona dođe u prave ruke.

Također je ove godine platio liječenje 370 žrtvi pogođenih požarima koji su zahvatili Portugal.

“Nemoguće je biti ravnodušan kada vidite ovakvu tragediju, pružam podršku svim žrtvama i vatrogascima te ću pomoći na najbolji način koji znam”, napisao je na Instagramu povodom tih požara.

Također je donirao 140.000 eura kliničkom centru za rak u Madeiri gdje je njegova majka išla na terapije 2008. godine.

Sjajni Portugalac je bio jako uključen i u slučajeve Erika Ortiza i Nuhazeta. Ortizu je platio pola troškova za liječenje teške bolesti zbog koje je dječak imao više od 30 epileptičnih napada dnevno. Nuhazetu je platio sve troškove liječenja raka u privatnoj klinici te ga došao posjetiti jer mu je bio najdraži igrač.

Cristiano ponekad možda djeluje arogantno i umišljeno, ali sigurno ima veliko srce.

Tagovi: Cristiano Ronaldo Georgina Rodriguez humanost

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.