(zatvori)

Mustafa o situaciji u Neumu: Jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Izvjesni Mustafa Hadžić nezadovoljan situacijom koju je zatekao u Neumu poslao je medijima u BiH pismo koje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

moje ime je Mustafa Hadžić i već nekoliko godina unazad sa porodicom ljetujem u Neumu. Tako je bilo i ovog jula, no ovaj put susreli smo se sa preprekama koje budžet svake prosječne porodice u BiH ne može podnijeti. Naime, svi govore o odličnoj turističkoj sezoni u našem lijepom Neumu, a vlasnici hoteli, ali i privatni izdavači apartmana zadovoljno trljaju ruke, jer su kapaciteti većinom popunjeni, tako se uglavnom navodi. No, tu idealnu sliku kvari jedna činjenica o kojoj niko ne govori niti piše.

Moja porodica ove godine morala se zadovoljiti sa četiri dana ljetovanja umjesto planiranih sedam. Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela, koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali su poredali ležaljke.

Naravno, za njih se kao i za suncobrane naplaćuje 6 KM po danu, a nigdje na tom prostoru ne može se prostrijeti peškir. Jednostavno mi smo bili prisiljeni da iznajmljujemo ležaljke i suncobrane, tako da smo za četiri dana potrošili budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih.

Pišem vam se i obraćam s namjerom da javnost upoznate sa situacijom na neumskim plažama, kako bi drugi koji planiraju ljetovanje znali što ih čeka”, stoji u pismu medijima koje potpisuje Mustafa Hadžić.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.