(zatvori)

Šta se događa u tijelu žene koja nema redovan se*s

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vjerovali ili ne, vagina može ući u bolno stanje kada ponestane se*sa u životu, upozoravaju stručnjaci.

Radi se o nastanku vaginalne atrofije ili suhoće spolovila – vrlo čestom poremećaju koji se pojavi u nekom periodu života mnogih žena. Simptomi uključuju pečenje, svrbež, poteškoće s mokrenjem, bolan se*s i pojavu iscjedaka.

Ipak postoji rješenje i kada muškarca nema u blizini – masturbacija. Stručnjaci naglašavaju kako redovni orgazmi spašavaju stvar i održavaju tkivo vagine zdravim, prenosi 24sata.hr.

– Tada su puno manje šanse da će tkivo postati upaljeno, tanko ili suho – tvrdi sek*ualna terapeutkinja dr. Louise Mazanti iz Londona.

Dodaje da se*s, s partnerom ili bez njega, poboljšava protok krvi u intimnom području, što znači da više kisika dopire do vagine, a to jača njeno tkivo.

Osim što je dobar se*s koristan za zdravlje vagine, blagotvorno djeluje i na mentalno zdravlje žena – smanjuje rizik od razvoja depresije i povećava osjećaj privlačnosti suprotnom spolu. Dr. Mazanti kaže da često čuje ljude kako govore da nemaju se*sualni život jer nemaju partnera pa im ona savjetuje da vode ljubav sami sa sobom.

Ova britanska stručnjakinja za seks napominje kako je masaža vagine vrlo korisna i ne bi ju bilo loše uvrstiti u svoje životne rituale. Kao i tokom seksa ili masturbacije, i masažom se poboljšava cirkulacija i opskrba kisikom.

Ako vodite ljubav barem jednom sedmično, to usporava starenje, produžava životni vijek i poboljšava cjelokupno zdravlje, pokazala je studija istraživača sa jednog američkog sveučilišta, otkriva Daily Mail.

(24.sata.hr)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.