(zatvori)

Dječak se odrekao skupog dara kako bi pomogao njima

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Božić je vrijeme dobre volje, praštanja i darivanja, a jedan dječak je to shvatio od riječi do riječi i odlučio nepoznatim ljudima uljepšati blagdane. 

Mikah Frye (9) iz Ashlanda, grada u američkoj saveznoj državi Wisconsin, odrekao se svog najskupljeg poklona Xboxa kako bi kupio deke beskućnicima.

Mikah je promrzle beskućnike primijetio tijekom šetnje gradom s bakom i izrazio veliku želju da im pomogne. Baka mu je predložila da se odrekne svog jednog poklona i za taj novac pomogne beskućnicima.

Međutim, Mikah je izračunao koliko bi deka mogao kupiti ako se odrekne Xboxa, popularne Microsoftove igraće konzole. Došao je do računice od 60 deka, koje je donirao dobrotvornoj organizaciji Access.

Mikah je sa svojom obitelji prolazio kroz slično iskustvo, kad su završili u skloništu za beskućnike zbog financijskih problema.

– Suprug, Mikah i ja ostali smo bez svog doma i nekoliko tjedana živjeli u skloništu. Pritom su nam zaposlenici Accessa pomogli do tolike mjere da smo im zahvalni za cijeli život, rekla je Sara Brown, Mikahova majka.

Mikah je uz svaku deku ostavio i poruku, koju je završio ohrabrujućim riječima:

– Danas živim u vlastitoj kući, a jednog dana ćeš i ti. Tvoj prijatelj, Mikah.

Ipak, nije ni Mikah ostao praznih ruku. Vijest o njegovoj prekrasnoj gesti došla je i do Microsofta, a Xbox tim odlučio ga je nagraditi za njegovu nesebičnost, piše ABC.

Pripremili su mu stoga Xbox One S konzolu u paketu s igricom Minecraft, što je dječaku izmamilo neprocjenjiv osmijeh na lice.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.