(zatvori)

Samo za pametne: Tri zagonetke od kojih će vas mozak zaboljeti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ovih nekoliko zagonetki je vrlo popularno na društvenim mrežama, iako ih uspješno riješiti može tek nekolicina ljudi.

Zato, nemojte očajavati ako zapnete, nego se skoncentrišite i nastavite razmišljati. U nekim slučajevima su bitni sitni detalji, dok u drugima morate pokazati maštovitost. Dakle, da počnemo.

Ledeni čaj

1.) Dvije djevojke su došle na večeru i obje su naručile ledeni čaj. Jedna je bila toliko žedna da je popila pet čaša dok je druga dovršila tek prvu.  Djevojka koja je sporo pila je umrla na licu mjesta, dok je druga uspjela preživjeti. Policija je utvrdila da se u ledenom čaju krio otrov. Kako to da je djevojka koja je popila pet čaša ostala živa i zdrava?

Pištolj i kasetofon 

2.) Nakon dojave komšije o pucnjavi, policija je na mjestu tragedije pronašla mrtvog muškarca. U jednoj je ruci držao pištolj, a u drugoj kasetofon.  Inspektor je odmah upalio kasetu na kojoj se čulo: “Nemam više razloga za život”, nakon čega je uslijedio pucanj. Istog mu je trenutka bilo jasno da je riječ o ubistvu, a ne samoubistvu. Zašto?  Ko je oteo policajca na tajnom zadatku?

Policajac na tajnom zadatku

3.) Policajac na tajnom zadatku, koji je bio nadomak toga da razbije lanac krijumčara naftom, iznenada je nestao.  Njegovi kolege koji su krenuli u potragu našli su, između ostalog, u njegovim papirima sljedeću šifru:  710 57735 34 5508 51 7718  Zahvaljujući tom nizu brojeve odmah su shvatili koga traže. Zašto? Kako? Možete li i vi razbiti šifru? Mala pomoć: u pitanju su Bill, John ili Todd? O kome je riječ? 
(www.express.hr)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.