(zatvori)

RAMBO AMADEUS JE POGODIO U SRŽ: “Nacionalizam je tema za one sa platom do 300 eura, kad pređe 500…”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tema nacionalizma na Balkanu i dalje je u jeku, i tako će ostati decenijama. Vjerovatno jedna od stvari koja se čuje i na svadbi i na sahrani. I na slavi i na rođendanu.

Stiče se utisak da svaki Balkanac u sebi nosi dozu nacionalizma, s tim što vrlo često prelazi granice dozvoljene “doze”. Odgovor zbog čega je to tako se vrlo često može čuti od istoričara, književnika, analitičara i ostalih predstavnika kulturnih načela u našoj i državama u komšiluku.

Međutim, najpribližnije i najupečatljivije objašnjenje nacionalizma dao je Antonije Pušić u narodu poznatiji kao Rambo Amadeus. Kotoranin koji je kumovao nazivu “turbo-folk” je prije dvije godine u jednom intervjuu u par rečenica rekao sve što niko do sada nije umio prostim riječima da objasni.

“Nacionalizam je tema za one do 300 eura prihoda mjesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 eura, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, ljetovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi”, riječi su Ramba iz decembra 2015. godine.

Lijepo rečeno, Antonije! (kolektiv.me)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.