(zatvori)

Putujete avionom? Donosimo vam nekoliko savjeta kako da izaberete najbolje mjestu u avionu!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sjedišta u avionu, ako nije riječ o prvoj ili biznis klasi nisu baš otelotvorenje ideje o udobnosti. Ali, pošto novac množi i dijeli i u ovom slučaju, kao i u većini stvari u životu, većina putnika putovaće ekonomskom klasom.

Ali, evo nekoliko savjeta stručnjaka za unutrašnji dizajn aviona koji će vam možda pomoći da u ekonomskoj klasi, takvoj kakva je, izaberete najbolja mjesta.

Prednji dio aviona

Što vam je mjesto bliže kokpitu, let će vam biti prijatniji.

– Prednji dio kabine obično je udobniji, pošto se turbulencije tamo manje osjećaju nego pri repu aviona – kaže Ron Soret, a prenosi “Dejli mejl”.

Krila održavaju stabilnost aviona, pa je svako sjedište između kokpita i krila “pun pogodak” što se tiče izbjegavanja neprijatnosti koje izazivaju turbulencije.

Taj dio aviona je istovremeno i najtiši.

– Dio aviona bliži repu je bučniji, jače se čuju motori, a tamo su uglavnom i toaleti koji takođe stvaraju buku – objašnjava Soret.

Sjedište u sredini je najnezgodnije

Mjesta uz prozor i uz prolaz imaju svojih prednosti i mana. Ali, sjedišta u sredini imaju samo loše strane.

Ako sjedite bliže prolazu, možete malo da “pružite noge”, možete do toaleta kad god vam dune, i ako vam nešto zatreba iz odeljka za ručni prtljag, s druge strane, ako vaši saputnici požele bilo šta od navedenog, moraćete da ustajete…

Ako sjedite do prozora, možete da gledate oblake dok vam ne dosadi, a onda da se namjestite da malo dremnete. Ali, ako vam se pripiški, moraćete da dižete sve redom, što može da bude neprijatno ako ljudi spavaju…

Kad sve to uzmete u obzir, jasno je da je sjedište u sredini najgore. Nit možete da ustajete kad hoćete, nit možete da se naslonite negdje da dremnete malo.

Mjesto za noge

U zavisnosti od modela aviona i pozicije sjedišta, za noge vam je na raspolaganju između 71 i 86 centimetara, ali neki prosjek je 79 centimetara. Ipak, najviše mjesta imaćete ako sjedite u prvom redu ekonomske klase, prenosi kolektiv.me.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.