(zatvori)

PET NOVOGODIŠNJIH ODLUKA KOJE SVAKO TREBA DA DONESE, ALI I DA IH OSTVARI

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ne koštaju ništa, a mogu da vam uljepšaju život. Približava se Nova godina i pravo je vrijeme da smislite neku pametnu novogodišnju odluku. Ako još uvijek nemate ideju, spremili smo vam nekoliko prijedloga.

Neću više da izlazim
Šalimo se. Ovo nije dobra odluka. Izlasci su sasvim ok, pa umjesto toga odlučite, na primjer, da smanjite alkohol, ostavite cigarete ili možda s malo više kritičnosti birate mjesta i vrijeme izlazaka.

Poboljšat ću formu
Ovo je super odluka. Možete je ostvariti na razne načine: krenuti u teretanu ili na neki drugi vid rekreacije, korigirati ishranu, više spavati ili provoditi više vremena na čistom vazduhu i u prirodi. Ako ste onaj tip koji je već pet puta išao da se „raspita“ u teretani i kupio već tri para odličnih patika za vježbanje (koje sad nosi isključivo kad ide u grad na kafu), probajte da se povežete s nekim ko ima jaču volju. Također, možete da nađete trenera koji će vas bombardovati porukama i pozivima sve dok se ne pojavite u teretani. Osim što ćete izgledati i osjećati se bolje, teretane su odlično mjesto da upoznate zgodne ljude – uostalom pogledajte samo Instagram i sve će vam biti jasno!

Družit ću se više s ljudima
Ne, ne mislimo na lajkovanje i dopisivanje. Mislimo na žive ljude u offline svijetu! Nema opravdanja za nemanje vremena za prijatelje! Izračunajte samo koliko sati dnevno potrošite na gluposti kao što je skrolovanje po društvenim mrežama, čitanje besmislenih vijesti i lajkovanje fotki mačaka nepoznatih ljudi. Umjesto da stavljate srca, otvorite svoje srce nekome s kim se dugo niste vidjeli. Razgovor i druženje sa super ljudima su prava terapija koja uz to ne košta ništa, a može da vam uljepša život.

Naučit ću da kuham
Ako već znate, bravo. Mada i tada možete da se isprobate u nekoj novoj kuhinji – naučite da pravite shusi ili možda pravu domaću sarmu. Ako ne znate uopšte da kuhate, prestanite time da se hvalite jer ako ćemo biti realni i nije baš kul. Krenite od jednostavnih stvari, a kad vam krene, pozovite prijatelje na večeru da isprobaju vaše vještine. Osim što ćete imati super povod za druženje, hraniti se zdravije i ekonomičnije, kuhanje može da ima skoro pa terapeutsko djejstvo u stresnim danima.

Pobijedit ću mrzovolju
Koliko puta vam se desilo da niste otišli na neki koncert ili dobar film samo zato što vam je bilo mrsko? Iako je nekad teško pobijediti iskušenje da se cijelo veče valjate po kauču, probajte da uložite više energije i vremena u stvari koje će vam zapravo dati, a ne potrošiti energiju. Druženje s ljudima i uživanje u stvarima koje volite dat će vam krila za sve one stvari koje baš i toliko ne volite a morate da radite. Sljedeći put kad vas neko pozove u izlazak ili na vikend van grada, samo recite da! Koja god da je vaša odluka, donesite još jednu – da je ove godine i ostvarite. Za dodatnu inspiraciju bacite pogled na to šta su drugi stavili na svoj spisak novogodišnjih odluka. (azra.ba)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.