(zatvori)

Ovih 5 trikova su prva pomoć u kući! Za br. 2 ste sigurno već čuli!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Moderna nauka koristi gotove sve dostupne hemijske kompononte, kako bi se proizveli preparati za različite namene. Međutim, pre razvoja tehnologije, ljudi su se služili različitim prirodnim metodama kako bi se izborili sa problemima koji su ih mučili.

Neki trikovi su se zadržali do danas, zahvaljujući, pre svega, našim bakama. Da li se sećate kada ste kao mali imali temperaturu? Dođe baka i preuzme stvar u svoje ruke, na način kako su to oni nekada radili.

Saveti koje smo za vas pripremili su upravo iz te kategorije. Za neke od njih možda znate. Onima koji nisu imali dovitljivu baku, ovi trikovi biće svakako pomalo čudni i bizarni.

1. Krompir za ujed pauka.

Da, zaista pomaže! Uzmite krišku krompira i stavite na mesto gde vas je ujeo pauk. S vremena na vreme ga zamenite svežim krompirom.

2. Rakija protiv neprijatnog mirisa stopala

Rakija je ranije korišćena kao lek za gotovo sve! Šta god da nije u redu – rakija rešava! Između ostalog, koristila se za suzbijanje neprijatnih mirisa stopala. Istrljajte stopala rakijom, a zatim ih osušite peškirom.

Jogurt kao lek

Jogurt kao lek

Salas0113. Jogurt za svež dah

Konzumiranje jogurta pomaže u borbi protiv neprijatnog zadaha. Probiotske bakterije u njemu uništavaju loše bakterije u vašim ustima, koje uzrokuju neprijatan zadah. Takođe, kod ovakvih problema, pomaže i ispiranje usta limunovim sokom.

4. Masline protiv mučnine pri putovanju

Muka vam je kada putujete? Masline su za vas rešenje problema. One sadrže tanine, koji sprečavaju osećaj mučnine u stomaku.

5. Šećer za štucanje

Ukoliko često imate problema sa štucanjem, kašičica šećera bi trebalo da vam momentalno reši problem. Navodno, ovaj metod je najdelotvorniji i deluje u oko 95% slučajeva. Sledeći put kada počnete da štucate, setite se ovog trika!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.