(zatvori)

Ispadnete loše na fotografijama? Ovo su razlozi!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Postoje stvari uz pomoć kojih možete izgledati bolje na fotografijama. Nije tajna da se poznate osobe koriste takvim tehnikama, pa zašto ne biste i vi? 

Pogled
Poziranje pred fotoaparatom u mnogima izaziva strah. “Buljenjem” u objektiv kamere izgledate uplašeno. Ali, žmirkanje je tehnika zbog koje ćete zavoljeti da pozirate. Lagano žmirkajte, ali pri tome izgledajte kao da ste “ugledali srnu na putu”. Vjerujte, ova poza će učiniti čuda.

Položaj ruku
Spremate se da pozirate, ali ne znate kuda ćete s rukama. To može biti neprijatno jer će napetost na vašem licu odmah biti primijećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Neka vam ruke zauzmu položaj kao da želite da uzmete šoljicu kafe ili naočare za sunce, ili ih smjestite u džep. Možete ih držati na bokovima.

Govorite “ptičica”
Ovaj “trik” jednostavno ne pali. Ako već morate nešto da kažete pokušajte sa riječju “modeli” jer će usta ostati lagano otvorena, a osmijeh će izgledati prirodno.

Ne vježbate
“Vježbom do savršenstva” je izreka koja se može primijeniti na sve, pa tako i na fotogeničniji izgled. Stanite ispred ogledala i pokušajte da zauzmete različite poze i izraze lica da biste vidjeli što vam najbolje odgovara. Jednom kada se nađete pred objektivom fotoaparata bićete samouvjereniji jer ćete znati kakvu pozu da zauzmete, a onda se možete nadati samo najboljem.

Usiljeni smiješak
Zbog ovakve vrste osmijeha niko ne može ispasti dobro na fotografijama. Da biste izbjegli “usiljeni” smiješak, koristite svoj jezik. Smjestite jezik odmah iza prednjih zuba dok se smijete. Na taj način izgledaćete opuštenije i prirodnije.

Ukočeni ste
Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može izazvati veliku nelagodu, ali ne morate zbog toga da na fotografijama izgledate nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini da bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrijebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar.

Gledate pravo u kameru
Nagnite glavu blago u jednu stranu i “uvucite” bradu. Dodajte još žmirkanje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografisanja.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.