(zatvori)

NEVJEROVATNO: Sandžaklija kupio povratnu kartu za Sarajevo!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Konačno je razbijeno vjerovanje da Sandžaklije kupuju karte za Sarajevo u samo jednom smjeru. Naime, prije dva dana, jedan autoprevoznik iz Novog Pazara prodao je 25-godišnjem mladiću povratnu kartu za Sarajevo (relacija: Novi Pazar – Sarajevo – Novi Pazar).

Tako su razbijena i vjerovanja da autoprevoznici iz Sandžaka imaju karte za Sarajevo u samo jednom smjeru.

„Kupio sam povratnu kartu za Sarajevo, jer dolazim u glavni grad Bosne i Hercegovine u posjetu bratu koji ovdje studira. Zadržat ću se nekoliko dana, pa se vraćam u Novi Pazar“, izjavio je mladić za sarajevske medije koji su ga u velikom broju dočekali na autobuskoj stranici.

Ipak, nekoliko metara od mjesta gdje je mladić dao izjavu, jedan novinar je pronašao kartu koju je mladić ili izgubio ili odbacio, jer se ne namjerava vraćati u Novi Pazar. Novinar je ostavio svoj kontakt kako bi ga mladić kontaktirao, i kako bi mu vratio kartu.

Mediji u Sarajevu o ovom događaju izvještavaju na način da se radi o nesvakidašnjoj situaciji, i da će od sada svaku onu osobu koja kupi povratnu kartu iz Sandžaka za Sarajevo dočekati na autobuskoj stranici, i dati mu priliku da se obrati javnosti.

Povodom ovog oglasilo se čak i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (VM BiH), koje je u svom saopštenju za javnost navelo da pozdravljaju ovaj događaj, i da ih raduje činjenica da Sarajevo posjećuju osobe iz Sandžaka, ali da ih još više raduje to da se oni nakon posjete vraćaju u svoj „zavičaj“.

Sigurni smo da će biti zanimljivo pratiti dolazak naredne osobe iz Sandžaka koja će uzeti povratnu kartu, i koja bi se nakon posjete trebala i vratiti.

Izvor: SATIRAnje.com je satirični portal i objavljene vijesti su u većini slučajeva izmišljenje, a sve s ciljem stvaranja satirično-humorističkog sadržaja. Bilo kakva sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.