(zatvori)

Pronašao je torbu sa 40 000 eura i vratio vlasniku!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jugoslav Čukić, noćni čuvar kafića na Banovom brdu, pronašao je zaboravljenu torbu i u njoj nevjerovatnih 40.000 evra. Kao svaki pošten i uzoran građanin, torbu je vratio vlasniku. Pored strane valute, u torbi je bilo i 100 000 dinara, kao i nekoliko platnih kartica.

Ono što je poražavajuće je to, da za svoje dobro djelo, nije čuo čak ni ,,hvala!”

Inače, Jugoslav je po struci mašinski inžinjer, koji usljed nedostatka posla u struci već 15 godina radi kao noćni čuvar, kako bi prehranio sebe i unuku koja sa njim živi.

,,Čim dođem na posao, prvo prođem kroz kafić i sve pažljivo pogledam, jer gosti često zaborave ključeve ili mobilni telefon. Tako je i bilo prošlog ponedeljka kada sam u bašti, za jednim stolom uočio crnu torbu. Odmah sam je otvorio da proverim da unutra nije neka droga, oružje ili možda bomba,” rekao je Jugoslav.,,Međutim, torba je bila puna para, oko 40.000 eura i 100.000 dinara. Sav sam se preznojio dok sam gledao novčanice u apoenima od po 200 i 500 eura. Tolike pare u životu nisam vidio! Momentalno sam zatvorio torbu i ponio je sa sobom da sačekam vlasnika.”

Nakon nekoliko sati, vlasnik torbe se pojavio u panici! Ovako je Jugoslav opisao taj momenat:

,,Čuo sam naglo kočenje i vidio čovjeka da istrčava iz džipa. Došao je do vrata od kafića, blijd kao krpa. Mislio sam da će da se sruši. Pitao je da li je tu ostala njegova torba, kada sam rekao da jeste, počeo je panično da ponavlja: “Daj mi je, daj mi je, daj mi je”. Odmah sam mu je dao i on je sjeo i počeo da broji novac. Kada je izbrojao, rekao je doviđenja i otišao. Nikada ne očekujem da me neko časti, ali je bio red da se zahvali, makar kafu da popijemo, da me ispoštuje kao čovjeka. Možda je tada bio u šoku, ali je mogao doći za nekoliko dana da se zahvali, ali čudni su ljudi,”zaključuje Jugoslav.Mnogi ljudi su mu rekli da je lud što je vratio novac! Međutim, Jugoslav smatra da nisu u pravu. Iako ,,krpi kraj sa krajem” i ne radi u struci, ovaj pošteni čovjek tvrdi da nikada ne bi uzeo novac koji mu ne pripada. Najvažniji je obraz, kao i činjenica da noću mirno spava.

Što se tiče vlasnika novca, ostali smo bez komentara! Zaista…

Izvor: Telegraf

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.